Antelope Canyon, gewoon doen

Bizar gladde rotswanden, smalle gangen en zowat alle tinten oranje en roodachtig steen. Antelope Canyon is een bezoek echt meer dan waard. Op een steenworp afstand van het stadje Page (Arizona) vind je de Lower en Upper Antelope Canyon. Deze kloven zijn door water en modder uitgesleten en zijn snel populair geworden onder toeristen. Een bezoekje aan Antelope Canyon is bovendien goed te combineren met bijvoorbeeld Lake Powell en de Horsehoe Bend, die andere #instafamous bezienswaardigheid in de buurt. Wij maakten er een aantal goed gelukte foto’s, welke we natuurlijk graag met je delen.

Tijdens onze reis bezochten we Upper Antelope Canyon. Vooraf hebben we de tickets vastgelegd om er zeker van te zijn dat er nog plaats was op de tour. De gids brengt je met een jeep van Page naar de canyon toe. Van de buitenkant lijkt de kloof niet zo spectaculair. Dat verandert echter direct wanneer je de nauwe kloof binnen loopt. We hadden voorafgaand aan de trip echt hele hoge verwachtingen van Antelope Canyon. We kunnen je gerust stellen: het is écht een bijzondere plek. De gladgeschuurde, smalle rotswanden lijken buitenaards en vrijwel ieder hoekje vraagt erom gefotografeerd te worden.

De lichtinval, op z’n best in de ochtenduren (rond 11.oo uur), maakt het schouwspel extra interessant. De foto’s die je er kan maken zijn daarom vrij spectaculair. Ben je in de buurt van deze bijzondere plek, sla het dan zeker niet over. Het kost je in principe maar een paar uurtjes en het is wel een hele mooie ervaring.

antelope canyonGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *