Backpack inpakken, zo doe je dat!

Voordat wij vertrokken naar Indonesië hebben wij onze backpacks aangeschaft. Misschien heb je ons blogartikel al gelezen over het kiezen van de juiste backpack. Onze backpacks zijn ruim, maar niet enorm. Lotte heeft een backpack van Quechua van 40 liter, wat net voldoende bleek te zijn om voor 3 weken te kunnen pakken. Ik koos voor een ietwat grotere backpack van hetzelfde merk met 65 liter inhoud. Over het algemeen is 65 liter ook de aanbevolen minimale inhoud van een backpack voor een reis als deze.  Onze backpack inpakken was de laatste stap op weg naar onze reis.

De backpack inpakken bleek een lastigere klus te zijn dan we verwachtten. De backpack vol stoppen met spullen is een optie, maar dat is alles behalve aan te raden. Waarschijnlijk herkent iedereen het feit dat er vaak iets nodig is dat op de meest lastige plekken zit verscholen in de backpack. Zie dat dan maar eens snel en eenvoudig te vinden wanneer de backpack is ingepakt zonder plan. Niet handig dus.

Tip 1: bedenk van tevoren welke spullen je precies mee wil nemen. Maak een inpaklijstje.
Tip 2: maak de lijst zo lang mogelijk zodat je niks vergeet. Streep later de minder noodzakelijke spullen door.
Tip 3: gebruik bagage organizers of vacuüm zakken.

We kochten bagage organizers bij de Xenos in drie verschillende kleuren. Die verschillende kleuren zijn heel handig omdat je dan meteen weet welke bagage waar in zit. De shirts in groen, sokken in blauw, etc. Echt een aanrader, onze backpack inpakken was een eitje. Daarnaast heb wij alle kleding opgerold. Op deze manier neemt het minder volume in en kan je het dus makkelijker inpakken. Bovendien zorgt het oprollen ervoor dat de kleding minder snel kreukt. Wel zo handig als je geen strijkbout bij de hand hebt.

Onze inpaklijst

Wat namen wij nou mee voor drie weken in Indonesië? Hier een kort lijstje:

Lotte

– 8 t-shirts
– 2 hempjes
– 2 jurkjes
– 3 korte broeken
– 1 trui
– 1 blouse
– 5 paar sokken
– 10x ondergoed
– 1 bikiniset

Joshua

– 12 shirts
– 3 korte broeken
– 1 lange broek
– 1 trui
– 1 overhemd
– 1 zwembroek
– 10 paar sokken
– 10 boxersGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *