Trein naar Londen, beter dan vliegen?

Met de trein naar Londen reizen is in Nederland gek genoeg nog niet bijzonder populair. Het is vooral gek dat de trein naar Londen nog niet zo populair is omdat het een zeer fijne en comfy manier van reizen is. Stap op de trein op een willekeurig treinstation in Nederland en je staat een paar uur later in hartje Londen. Klinkt prima, toch? Wij namen de Eurostar voor een paar dagen naar Londen en beschrijven hier onze ervaringen.

Trein naar Londen

In het verleden ben ik meerdere keren met zowel de trein, de bus, de boot als het vliegtuig naar Londen afgereisd. De bus was oncomfortabel, de boot niet zo plezierig (zeeziek) en het vliegtuig cheap (inderdaad, ik vloog met Ryanair). Het grootste nadeel van vliegen vond ik de afstand van het vliegveld London Stansted naar het centrum van Londen. Je bent langer dan een half uur onderweg en betaalt ook nog minimaal 15 pond voor een enkel ticket. Ik vind vliegen met Ryanair overigens meer dan prima; het blijft namelijk een ontzettend goedkope en toegankelijke manier van reizen.

Het voordeel van de Eurostar naar Londen is het feit dat je comfortabel zit, je snel in Londen bent en bovendien ook nog in het hartje van de stad uitstapt. Door het uitstekende metronetwerk ben je binnen korte tijd op de uiteindelijke plaats van bestemming.

Voordelen van de Eurostar

De Eurostar kent net als elke trein verschillende klassen: Standard, Standard Premier en Business Class. De Eurostar is niet goedkoop, maar je krijgt er wel voldoende voor terug. Een retourtje Londen met Eurostar kost rond de € 100,-. Wij zaten in de middelste klasse, de Standard Premier. We krijgen een ruime zitplaats, echt lekker luie stoelen, een koude, maar prima lunch en nog wat drankjes.

 

We zijn dan ongeveer 1,5 uur onderweg vanuit Tilburg. In Roosendaal stappen we over op de trein naar Brussel-Zuid, vertrekpunt van de Eurostar. Op het station in Brussel merken we dat er toch een enigszins aparte sfeer hangt. Er lopen veel militairen rond en de aanslagen staan natuurlijk nog vers in ons geheugen gegrift. Desondanks wen je ook vrij snel aan dat gevoel en stap je uiteindelijk toch met een gerust hart weer in de trein. De reis verloopt voorspoedig en twee uur later staan we weer op het vertrouwde St. Pancras Station in Londen. Goed uitgerust voor een paar dagen in lievelingsstad Londen.1 thought on “Trein naar Londen, beter dan vliegen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *