Venetië bezienswaardigheden

Eerder schreven wij al over de beste reistips voor Venetië. Het mooie aan deze stad is het feit dat de bezienswaardigheden allemaal relatief dicht bij elkaar liggen en daarom eenvoudig te voet te bezoeken zijn.  De beste Venetië bezienswaardigheden zijn volgens ons:

Piazza San Marco

Dat het Piazza San Marco in dit rijtje ‘Venetië bezienswaardigheden’ voorkomt is natuurlijk een open deur intrappen, maar het blijft een verdiende plek. Maar weinig plekken op de wereld hebben dezelfde grandeur en weelderigheid dan dit plein. Het San Marco plein wordt omring door statige gebouwen als het Dogepaleis, de Campanile (klokkentoren), het Museo Correr en natuurlijk de Basilica di San Marco, de Dom van Venetië. Omdat het plein er vrijwel hetzelfde uitziet als in de Middeleeuwen heb je hier op een rustige morgen ook echt even het idee dat je een stap terug in de tijd doet.

Dogepaleis

Het zou het ideale decor kunnen vormen voor het tv-programma Tussen kunst en kitsch. Het Dogepaleis was het vroegere politieke centrum van Venetië en het domein van de premier van de Republiek Venetië, de doge. Tegenwoordig is het Dogepaleis een zeer mooi museum waar men goed de luxe en weelde van het oude Venetië kan ervaren. De ene na de andere prachtig afgewerkte zalen vormen een mooi geheel van middeleeuwse pracht en praal. Wanneer je nog niet wist hoe machtig Venetië was in die tijd, dan heb je daar na een bezoek aan het Dogepaleis geen twijfel meer over. Het Dogepaleis ligt naast de Basilica di San Marco aan het San Marco plein.

Canal Grande

Een groot kanaal als bezienswaardigheid, klopt dat? In het geval van de Canal Grande wel. Dit vier kilometer lange kanaal is van levensbelang voor de Venetianen én toeristen, aangezien het gebruik van auto’s niet mogelijk is in de smalle straatjes en geheel autovrije centrum van Venetië. Omdat de Canal Grande vroeger ook al de belangrijkste verkeersroute was, zijn de gevels van de grote paleizen en gebouwen aan de kant van het kanaal het mooist vormgegeven. Met een gondel of Vaporetto (watertaxi) kun je de verschillende bezienswaardigheden aan de Canal Grande rustig bekijken, zoals de Rialto brug, de Basilica Santa Maria della Salute, het Peggy Guggenheim museum en vele andere bezienswaardigheden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *