Venetie tips op een rijtje

Venetië is waarschijnlijk niet de eerste stad die in je opkomt bij het plannen van een stedentrip in de winter. Toch is het een absolute aanrader om Venetië juist in de winter te bezoeken. Het is namelijk meer dan bijzonder om een leeg Piazza San Marco aan te treffen, een zeer stil maar prachtig vissersdorpje als Burano te bezoeken en door verlaten straatjes en steegjes te slenteren.

Direct na onze aankomst valt het ons beiden op dat je jezelf in een middeleeuws Venetië denkt te bevinden, aangezien het er echt héél rustig is en er vaak straatjes achter mekaar geen hond te bekennen is. We zijn daarvoor aangekomen op het vliegveld van Treviso – Venetië, dat op ongeveer 40 minuten rijden van het oude Venetië ligt. Eenmaal aangekomen bij de haven van Venetië dien je van de touringcar (retour € 22,- p.p.) over te stappen op de zogenaamde People Mover, een soort van monorail in de stijl van Rollercoaster Tycoon. Deze brengt men naar Piazzale Roma, een groot plein waar het Canal Grande wordt bereikt. Dit is de belangrijkste verkeersweg door Venetië. Een single ticket voor de Vaporetto (boot) naar de Rialto brug (centrale punt in de oude stad) kost € 7,50 en brengt je daar in 10 minuten.

Prijzen in Venetië

Overigens is een romantisch ritje in een gondel door de kanalen van Venetië onwijs duur. De meeste gondeliers vragen namelijk een prijsje van € 120,- (!) per uur. Moet je dus wel een dikke portemonnee meenemen. Het is trouwens een fabeltje dat in Venetië alles duur is. Er kan namelijk relatief goedkoop gegeten worden, een cappuccino is er prima te betalen en ook zijn er gewoon goede middenklasse hotels te vinden. Niet alles hoeft hier dus een dure grap te zijn gelukkig, het is slechts een kwestie van logisch nadenken en de meest toeristische plekken vermijden.

Beste Venetië tips

Er zijn zeker een paar absolute things to do in Venetië. Enkele van de beste Venetië tips:

Een bezoekje aan de eilandjes Murano en Burano niet ontbreken. Murano staat bekend om het zogenaamde Murano glas, de specialiteit van het eiland. Het eilandje 20 minuten verderop is Burano. Dit kleine vissersdorpje met huisjes in vrijwel alle kleuren van de regenboog is een absolute place to be bij een bezoek aan Venetië. Deze kleuren maken van Burano één van de leukste en mooiste dorpjes die wij ooit bezocht hebben. Er is overigens verder weinig meer te doen dan rondslenteren en foto’s maken, maar toch is dat meer dan voldoende.

burano

 

Als je een klein beetje cultureel ingesteld bent moet je zeker naar het Dogenpaleis en het Museo Correr. Het eerste paleis herbergt een mooi kijkje in het oude Venetië en bevat een zeer groot kitch-gehalte, maar is wel fantastisch om te zien.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *