Wanneer vliegtickets boeken?

De meeste mensen weten precies wanneer ze op reis willen of vakantie krijgen van de baas. Maarrrr… wanneer vliegtickets boeken? Veel mensen hebben grote moeite met het inschatten van de beste boekingsperiode om vliegtickets te boeken. Dat is niet zo heel gek, aangezien buiten de vliegtuigmaatschappijen zelf er vrijwel niemand is die precies weet wanneer de vliegtickets het goedkoopst zullen zijn. Er zijn echter een aantal handige tips die jou in de richting van de goedkoopste vliegtickets voor jouw vakantiebestemming kunnen leiden.

Last minute

Negen van de tien mensen zullen last minute! uitroepen wanneer zij gevraagd worden om te kiezen tussen een vliegticket een aantal weken van tevoren of een last minute als de goedkoopste optie. Toch kan er vaak beter gekozen worden om een vliegticket ongeveer 8 weken van te voren te boeken dan een last minute. Dat bleek uit onderzoek van Skyscanner. Last minutes zijn dus vaak voordelig, maar lang niet altijd! Door ongeveer 8 weken voor de reis een vliegticket te boeken bespaar je ruim 1/10 op je reis! Op een vliegticket van enkele honderden euro’s scheelt dat toch aardig wat!

Wat is onze aanpak?

Zelf maken wij altijd gebruik van het prijsalarm van Skyscanner. Ik zet deze ruim van tevoren aan (enkele maanden voor de gewenste vertrekdatum) en houd dan de prijsniveaus in de gaten gedurende een paar weken. De kans dat ik veel te veel betaal voor mijn vliegticket word zo een stuk kleiner. Probeer ook eens een ander vliegveld zoals Brussel Airport of Düsseldorf. Vaak zijn vluchten daar namelijk goedkoper dan vanaf Schiphol. Hulp nodig bij de aanschaf van jouw vliegticket? Mail ons op info@togetherwetravel.nl en we helpen je graag.

Uit het onderzoek is tevens gebleken dat juli gemiddeld genomen de duurste maand is om te vliegen. Heb jij een kleiner budget, kies dan voor een reis buiten juli. November is bijvoorbeeld de goedkoopste maand om te vliegen. Daarnaast is week 2 van elk jaar historisch gezien de goedkoopste week. Wij vlogen in week 2 dan ook voor twee tientjes retour naar Venetië. Lekker toch!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *