Wat te doen in San Francisco?

Waar New York overweldigend groots en druk is, is San Francisco in april blijkbaar het tegenovergestelde. Zaten we een paar dagen eerder nog heerlijk in het zonnetje in Central Park, nu voelt het aan de andere kant van de VS toch wel een stukje frisser aan. San Francisco is opvallend rustig wanneer we aankomen in het toeristische centrum rond Pier 39. Toch even wennen zo na de hectiek van New York. Wat te doen in San Fransisco? Je leest onze bezigheden in dit blogartikel.

Ons hotel ligt op 2 minuten loopafstand van Pier 39, een ideale ligging. Na onze aankomst tegen de avond besluiten we onze huurauto snel te parkeren, in te checken en een restaurant op te zoeken. Restaurant Capurro’s is niet te missen. Het felrode gebouw trekt je aan alsof het een grote magneet betreft en de menukaart met veel vis bevalt ons wel na fast food walhalla New York.

Na een goede nachtrust hebben we een druk programma voor de boeg. We willen koste wat kost met de boot naar Alcatraz en over de Golden Gate bridge fietsen. Een paar weken voor de vakantie hebben we de kaartjes voor Alcatraz al geboekt ($ 37,- per stuk) en weten we dus precies welke tijd we aanwezig moeten zien.

Alcatraz is natuurlijk de voormalige gevangenis op het geïsoleerde eilandje in de San Francisco Bay. De gevangenis is wereldberoemd door een aantal ontsnappingspogingen (niet 100% gelukt), de gevangen maffiabaas Al Capone en films als Escape From Alcatraz. Hoewel Lotte er al eens geweest was, vond zij het prima om de tour nogmaals te doen voor mij. Het is ook echt wel indrukwekkend genoeg om een tweede keer aan te doen. Met een Nederlandse audiotour loop je rond in de gevangenis en krijg je op verschillende plekken verhalen en uitleg. Hoewel de gevangen een flinke Rotterdamse tongval hebben waardoor het voor je gevoel niet helemaal lekker matcht met de omgeving, is de tour wel echt een aanrader.

Na bijna 3 uur op het eiland te hebben doorgebracht is de volgende stop de Golden Gate Bridge. Na een flinke corn dog als lunch (niet aan te raden in combinatie met stelende meeuwen en/of een zwakke maag) rijden we met de auto naar het park rond de brug. Een wandeltocht van een kleine 3 kilometer bracht ons aan de andere kant van het water. Prima te lopen, nog beter te doen op de fiets wanneer het niet te hard waait. Enige nadeel van fietsen is het ophalen en wegbrengen van de fiets in of nabij het toeristische centrum van San Francisco. Toch wel een flink heuvelig ritje waar wij dus geen zin in hadden. Omdat we ook geen zin hadden om terug te lopen, hebben we ieder 15 dollar betaalt voor de Hop on Hop off bus. Had ik hier eerst altijd een bloedjehekel aan, nu kwam het me toch wel heel goed uit. Het voordeel van de zogenaamde Big Bus is het feit dat je direct een tour door de hele stad mee kunt pikken. Zo zagen we vrijwel alle hoogtepunten van San Francisco in één busrit. Best relaxt!

Als je net als ons twee nachten in San Francisco hebt, dan is het dus al snel een optelsom van de volgende bezienswaardigheden die je bezocht moet hebben: Alcatraz, Golden Gate Bridge, Lombard Street (kronkelige steile weg) en Pier 39. Vul dit aan met een ritje met de Hop on Hop off bus en je weet eigenlijk wat te doen in San Francisco. Oja, Alamo Square, beroemd vanwege de Painted Ladies, was voor ons zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. De kleurrijke houten huizen met de skyline van de stad op de achtergrond zijn zeker een paar fotootjes waard.

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *